Τεχνολογίες

Δεν είναι κάτι μαγικό αλλά έτσι φαίνεται, ακολουθεί πιστά τους νόμους της φυσικής και προσφέρει κάτι διαφορετικό στα σύγχρονα ενεργειακά τζάκια.
Πως λειτουργεί; Το τζάκι που θα παραλάβετε θα έχει διαφορετική πλάτη από τα αλλά με 14 τρύπες που θα είναι ευδιάκριτες. Από εκεί θα γίνετε η λεγόμενη διπλή καύση,

στο πίσω μέρος του τζακιού υπάρχει μια υποδοχή που φέρνει αέρα από έξω ή και απο μέσα όταν λοιπόν εσείς καίτε το τζάκι τα καυσαέρια που δημιουργούνται αναφλέγονται μέσα στην εστία σας αφού συναντήσουν από τις τρύπες το προθερμασμένο οξυγόνο, έτσι λοιπόν εσείς βλέπετε δυο εντυπωσιακές φλόγες μέσα στο τζάκι σας χωρίς να καίτε παραπάνω ξύλα
Πλεονεκτήματα: 1. Μεγαλύτερη απόδοση έως και 3kw. 2. Τελειότερη καύση έως και 80%. 3. Οικονομία έως και 20% παραπάνω από τις απλές ενεργειακές εστίες. 4. Καθαρό κρύσταλλο. 5. Σεβασμός στο περιβάλλον. 6. Εντυπωσιακή διπλή φλόγα.

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

Πολλοί θα ήθελαν να είχαν ένα ενεργειακό τζάκι αλλά έχουν βάλει χτιστό, υπάρχει λοιπόν η λύση χωρίς πολλά μερεμέτια και βρωμιά στο σπίτι.
Η μετετράπη για ένα ειδικευμένο συνεργείο είναι απλή: Σε πρώτη φάση παίρνουμε τα μέτρα τις είδη υπάρχουσας εστίας Υ.Π.Β και κοιτάμε την διατομή της καμινάδας.

Σε δεύτερη φάση κοιτάμε τις τυχόν διορθώσεις στην διακόσμηση όπου τις περισσότερες φορές είναι συμπληρώματα στην  είδη υπάρχουσα. Σε τρίτη φάση γίνεται η τοποθέτηση και ότι άλλο χρειάζεται ανάλογα την περίπτωση και αυτό σε θέμα χρόνου σας κοστίζει μόνο μια μέρα.
Πολλοί φοβούνται το κόστος αλλά αυτό είναι μύθος: Αυτού του είδους η κατασκευή δεν κοστίζει πολλά χρήματα και ο λόγος είναι ότι οι εστίες κασέτες ή incert είναι εστίες συμπακτές, περιέχουν τα πάντα επάνω τους (μοτέρ, αεραγωγούς, θερμοστάτες)  σε χαμηλό κόστος  και η διακοσμήσεις αυτόν επειδή είναι συμπληρώματα χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα υλικών και δεν επιβαρύνεται ο πελάτης με extra κόστη.
Πάρτε λοιπόν απόφαση και μετατρέψτε το τζάκι σας σε ενεργειακό έχει πολλά πλεονεκτήματα: Ξεχάστε το κάπνισμα, την βρωμιά, την σπατάλη του ξύλου και το κρύο σπίτι όλα αυτά τα λύνετε σε μια μέρα καλή επιτυχία

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

Η έξοδος του καπνού των εστιών είναι στρογγυλή για να επιτρέπει τη χρήση των ατσάλινων καμινάδων inox της σειράς  Edilkamin (μονού τοιχώματος ή διπλού τοιχώματος με μόνωση).
Αν η αναμονή της καμινάδας δεν είναι στην ίδια κάθετο με την έξοδο της εστίας, θα πρέπει η διαδρομή σύνδεσης να μην παρουσιάζει γωνίες μεγαλύτερες από 45°.

Στις παλιές καμινάδες ή όταν είναι πολύ μεγάλες, συνιστάται να τοποθετείται ατσάλινος σωλήνας inox κατάλληλης διαμέτρου και μόνωσης.
Στις εξωτερικές καμινάδες, συνιστάται η χρήση ατσάλινων σωλήνων inox διπλού τοιχώματος με μόνωση.
Τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των σωλήνων, ειδικότερα όσο αφορά τη μηχανική αντοχή, μόνωση και συγκράτηση αερίων, πρέπει να είναι κατάλληλα να αντέχουν θερμοκρασία τουλάχιστον  450°C.

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

TO ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
Το pellet είναι προϊόν από πριονίδι, συμπιεσμένο από ειδικές μηχανές σε μορφή κυλίνδρου που έχει διάφορα μήκη 1,5-2 cm  και διάμετρο 6 mm . Η συμπίεση δίνει σ' αυτό το καύσιμο χαρακτηριστικά υψηλής θερμικής ισχύος  (περίπου 4.000-4.500 kcal/kg).
Το pellet διακρίνεται για τη χαμηλή υγρασία  (χαμηλότερη από 12 %) και τη μεγάλη πυκνότητα και κανονικότητα του υλικού.

Η προϋπόθεση για την παραγωγή είναι η χρήση καθαρού ξύλου, χωρίς τη χρήση συντηρητικών, κόλλας ή χρωμάτων, γεγονός που το καθιστά οικολογικό προϊόν.
Προσφέρει μεγάλη άνεση στη χρήση διότι δίνει αυτονομία στην καύση ακόμη και για αρκετές μέρες. Αυτονομία που παρακολουθείται ηλεκτρονικά από μια οθόνη τελευταίας τεχνολογίας που ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας, διαφοροποιώντας την από ώρα σε ώρα της ημέρας και για διάφορες μέρες της εβδομάδας ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες.
Αυτή είναι η λύση που εγγυάται μια υποδειγματική διαχείρηση της θέρμανσης στην πρακτικότητα και την άνεση, για να φτάσεις στο σπίτι και να βρεις αμέσως ευτυχία και φιλικό περιβάλλον .

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το ξύλο σαν καύσιμο για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Για να κάψει μια σόμπα το ξύλο αποτελεσματικά είναι απαραίτητο:
• να κρατάμε υψηλή την εσωτερική θερμοκρασία της εστίας

• να έχουμε αρκετό οξυγόνο για να τροφοδοτούμε τη φλόγα
• να εξαλείψουμε την υγρασία του ξύλου. Το ξύλο πρέπει να σπάσει πριν την αποθήκευση του για να χάσει την υγρασία του.
Το ξύλο είναι μια αποθήκη ηλιακής ενέργειας.
Τα φύλλα των δέντρων λειτουργούν σαν μικροί ηλιακοί συλλέκτες που απορροφούν την ενέργεια που ακτινοβολεί ο ήλιος, χρησιμοποιώντας την για να μετατρέψουν το νερό, το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλατα σε οργανική ύλη, το ξύλο. Άναμμα του ξύλου σημαίνει ελευθερώνω αυτήν την ενέργεια.

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

Το σύστημα LEONARDO εγγυάται την βέλτιστη λειτουργία χάρη σε δύο αισθητήρες που δείχνουν το επίπεδο πίεσης στον θάλαμο καύσης και την θερμοκρασία των καπναερίων.
Το σύστημα LEONARDO επιτυγχάνει άριστη καύση ρυθμίζοντας αυτόματα τον ελκυσμό με βάση τα χαρακτηριστικά της καπνοδόχου (στροφές, μήκος, σχήμα, διάμετρο κλπ.) και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (άνεμο, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση,

εγκαταστάσεις σε μεγάλο υψόμετρο κλπ.).
Το σύστημα LEONARDO είναι επίσης σε θέση να αναγνωρίζει το είδος pellet και να ρυθμίζει αυτόματα την εισροή του ώστε να εγγυάται κάθε στιγμή το ζητούμενο επίπεδο καύσης.

on Δευτέρα Αυγούστου 22 by Νίκος Παπαϊωάννου
Was this helpful?

Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα
07:00 - 19:00
Τρίτη
07:00 - 19:00
Τετάρτη
07:00 - 19:00
Πέμπτη
07:00 - 19:00
Παρασκευή
07:00 - 19:00
Σάββατο
07:00 - 15:00
Κυριακή
Κλειστά

Επικοινωνία

Ballcamin - Διακοσμητική Παπαϊωάννου
Διεύθυνση: 7ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λαμίας - Στυλίδας
Τηλέφωνο: +30 2231037188
Mobile: +30 6944543903
Email: info @ ballcamin.gr
Website: www.ballcamin.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.